Wat zijn de basisprincipes van gazononderhoud?

Tips voor gazonverzorging voor beginnersLeer uw bodem kennen, los onderliggende problemen op, ken de beste grassen voor uw regio, zaad de eerste keer goed, voed uw grassen goed, bestrijd gazononkruid, maai voor hoogte en gezondheid, beheer water verstandig. Timing is alles met gazononderhoud. Je kunt op de juiste manier beluchten, wieden, water geven en maaien en toch een gazon hebben dat het moeilijk heeft. Of u nu vertrouwt op doe-het-zelf gazonbehandelingen of professionals inhuurt, het is belangrijk dat uw gras krijgt wat het nodig heeft om te gedijen tijdens het optimale tijdsbestek.

Zelfs zoiets eenvoudigs als je hagelslag te laat op de dag aanzetten, kan bijvoorbeeld ziekten aanmoedigen om op te duiken (om nog maar te zwijgen van afvalwater). Hier zijn de meest voorkomende fouten in gazononderhoud die u moet vermijden, en hoe u al uw tuinwerk precies goed kunt timen, zodat u het mooiste gras op het blok krijgt. Sommige huiseigenaren vinden voldoening in tuinwerk, maaien, wieden en bemesten hun weg naar het perfecte gazon. Sommige plaatsen in het land krijgen zoveel regen dat het gazon water geven niet nodig is, maar het meeste gras zal wat irrigatie vereisen, vooral in de drogere maanden.

Hoe vaak je maait, hangt af van hoe snel je gras groeit. Tijdens het groeiseizoen is één keer per week waarschijnlijk ongeveer goed, maar om de week zou het goed moeten zijn als het gras slapend is. Zorg er wel voor dat u niet meer dan ongeveer een derde van de lengte van de grassprieten tegelijk verwijdert. Het gras te kort maaien of maaien met een dof mes kan uw gazon na verloop van tijd beschadigen.

Een manier om het op te fleuren is door te zaaien of een mix van graszaden bovenop bestaand gras te verspreiden. Zodra het gras een paar centimeter hoog is geworden, is het tijd om te beginnen met maaien. We raden een mulchmaaier aan, die het maaisel in kleine stukjes hakt en dit maaisel opnieuw op het gazon verdeelt, in plaats van ze te laten inpakken. Het maaisel zit boordevol stikstof, wat betekent dat u uw gazon elke keer dat u maait bemest.

Het grootste deel van het land gebruikt grassen in het koele seizoen, zoals Kentucky bluegrass en Bermudagras, maar sommige zuidelijke gebieden gebruiken grassen voor het warme seizoen. Deze vereisen verschillende jaarlijkse bemestingsschema's. Start bij beide soorten gras een regelmatig maaischema zodra het duidelijk is dat het gras weer begint te groeien. De meeste huiseigenaren kunnen wekelijks maaien en water geven, maar velen hebben professionele gazonverzorgingsdiensten zoals TruGreen in dienst om de grotere taken zoals bemesting en beluchting uit te voeren.

Een snelle oplossing voor grasdikte is overzaaien of graszaad zaaien over bestaande grasmat. De nieuwe zaailingen leven echter mogelijk niet lang als de grond niet de voedingsstoffen bevat die ze nodig hebben om wortel te schieten. Dat hangt af van wat je bedoelt met „behandelen”. Als je het hebt over basisonderhoudstaken zoals maaien, water geven en harken, is het nooit te vroeg om te beginnen.

Als je het hebt over een behandeling zoals overzaaien, bemesting, beluchting of pre-emergente onkruidbestrijding, hangt de beste tijd van het jaar af van je klimaat en grastype. Het planten en bemesten vlak voor het groeiseizoen van het gras zorgt voor een gezond wortelstelsel dat het gras in goede conditie houdt tijdens de latere rustperiode. Het goed maaien van uw gazon maakt een groot verschil in gezondheid. Wist je dat er een direct verband bestaat tussen maaihoogte en de hoeveelheid wortels die een grasplant kan behouden? Of u nu een duwmaaier, elektrische maaier of een draadloze grasmaaier gebruikt, hier zijn 5 tips om maaifouten te voorkomen.

Bekijk 10 tips voor het opruimen van de voorjaarstuin. De juiste hoeveelheid voedingsstoffen op het juiste moment kan een slecht gazon verbeteren en een gezond gazon beter onderhouden dan de meeste andere acties. Zoals te zien is in Forbes, CNBC en USA Today, maakt LawnStarter het gemakkelijk om service te plannen bij een lokale gazonverzorgingsprofessional. Gelukkig hoeft u in de winter niet veel gazononderhoud te doen, maar zorg ervoor dat u geen voorwerpen of apparatuur op het gazon laat liggen.

Bevochtig (maar laat niet weken) eerst uw gazon en gebruik vervolgens uw beluchtergereedschap op uw hele tuin voor een gezond, weelderig gazon. Als deze producten het probleem echter niet oplossen, moet u mogelijk een professionele gazonservice inhuren om de ziekte te diagnosticeren en te behandelen. Als u problemen blijft hebben met zware rieten laag op uw gazon en harde, verdichte grond, overweeg dan om uw gazon te beluchten. De hoeveelheid apparatuur en producten die u nodig heeft om voor uw gazon te zorgen, varieert afhankelijk van de grootte van uw tuin en hoeveel u zelf wilt opnemen.

.

Leave a Comment

Required fields are marked *