Wat is de beste tijd om uw gazon te bemesten?

Idealiter zou de grond rond de 55 graden Fahrenheit moeten zijn. Afhankelijk van waar u woont, is maart tot april de beste tijd om uw gazon te bemesten. Het is ook het beste als uw tuin een paar dagen voordat u de meststof wilt aanbrengen water krijgt, of dat nu door regen of een sproeier komt. De allerbeste tijd voor gazonbemesting is in het voorjaar, wanneer de bodemtemperatuur niet de luchttemperatuur 55º Fahrenheit bereikt.

Je weet wanneer de grond opwarmt tot 55º omdat de seringen beginnen te bloeien en het gras begint te groeien. De late namiddag of vroege avond is het beste moment van de dag om uw gazon te bemesten. Dat gezegd hebbende, mag u nooit bemesten als er direct warm zonlicht op uw gazon staat. Ik raad je aan om nooit kunstmest toe te passen bij erg warm weer, dus wachten tot het aan het einde van de dag is afgekoeld, is meestal het beste.

De meeste mensen passen in het voorjaar een dosis gazonmest toe, gevolgd door nog een of twee toepassingen tijdens het groeiseizoen. Als u uw gazon gaat bemesten, doe het dan niet te vroeg in het seizoen. De beste tijd voor die eerste toepassing is het late voorjaar, net zoals het groene gras gretig begint te groeien. In het vroege voorjaar steekt het gras energie in de wortelontwikkeling.

Als je te vroeg kunstmest aanbrengt, zal het de energie van de plant te snel afleiden naar bladontwikkeling. Kom later terug en probeer het opnieuw. Als u op zoek bent naar dat perfecte groene gras, zult u waarschijnlijk op een gegeven moment moeten investeren in gazonmest. Het kan lastig zijn om erachter te komen hoe vaak en wanneer u uw gazon moet bemesten.

Ondanks hun inspanningen hebben veel mensen moeite om hun gazons te laten ontkiemen, terwijl hun buren gras hebben dat vol en groen is. Dus, hoe maximaliseer je de impact van bemesting? Het juiste schema voor gazonbemesting kan afhangen van verschillende factoren, waaronder uw type gras, uw klimaat en uw specifieke meststof. Maar wees niet bang met wat onderzoek en toewijding, je kunt de juiste formule voor happy grass bedenken. Hier zijn enkele tips over hoe en wanneer u uw gazon moet bemesten, dus het ziet er het grootste deel van het jaar geweldig uit.

Uitzoeken wanneer je je gazon moet bemesten, lijkt misschien een raadspel, maar je gras geeft je de hele tijd visuele aanwijzingen over wat het nodig heeft. De volgende tekenen dat het misschien tijd is om uw gazon te bemesten, lijken misschien voor de hand liggend, maar het is belangrijk om ze niet over het hoofd te zien. Zoals eerder vermeld, is de algemene vuistregel dat de lente een van de beste tijden is om uw gazon te bemesten. In de meeste gebieden van de VS.

Maar als u serieuze hulp nodig heeft om uw gras op maat te krijgen, raden sommige experts aan om uw bemestingsschema al in februari te starten met een grasmeststof die speciaal is ontworpen voor koeler weer. Dit zijn echter slechts algemene regels. Je wilt ook rekening houden met het feit of je gras in het warme seizoen of het koele seizoen hebt. Grassen in het warme seizoen genieten van temperaturen tussen 80-95 graden Fahrenheit en slapen in de winter, wat tussen de drie en vijf maanden zou kunnen duren.

Sommige van deze grassen zijn Bermuda, St. Ze geven er de voorkeur aan vroeg en laat te eten, maar niet te veel tijdens de directe hitte van de zomer. Plan met gras in het warme seizoen een vroege voorjaarsvoeding, een late voorjaarsvoeding en vervolgens een late zomervoeding. Voor zover u uw gazon niet moet bemesten, vermijd halverwege de dag tijdens warme maanden, omdat de meststof het gras kan verbranden.

Breng's ochtends kunstmest aan om te profiteren van dauw in de vroege ochtend, wat zorgt voor een goede opname. Vermijd avondbemesting, omdat het's nachts laten bewaterde mest op het gras kan leiden tot schimmelgroei. Door een schema op te stellen, blijft u op schema om op de juiste momenten te bemesten. Neem het op als onderdeel van uw algehele gazonverzorgingsplan, waaronder ook water geven, onkruidonderhoud, hoe laag of hoog u het gras moet maaien.

Houd een plan voor het hele jaar bij en verdeel het per seizoen. Het is ook belangrijk om uw gazonmestschema jaarlijks te herzien en aan te passen, omdat sommige algemene regels voor uw specifieke gazon werken, en andere misschien niet. Nu u een idee hebt van wanneer, hoe vaak en op welk tijdstip van de dag u uw gazon moet bemesten, kunt u als volgt het werk doen. Zoals elke klus, moet u weten welke hulpmiddelen nodig zijn om uw grasmeststof toe te passen.

Het kan afhangen van de grootte van uw gazon en het type meststof dat u kiest. Bekijk onze lijst hieronder met tools die je nodig hebt om de klus te klaren. Nu u de juiste meststof voor de tijd van het jaar hebt gekozen en in de juiste gereedschappen hebt geïnvesteerd, controleert u het weer. Zoek naar dagen met gematigde temperaturen waar er tijdvensters zijn zonder regen.

Sommige mensen vinden het ook niet erg om kort na een regenbui te bemesten. Idealiter wilt u het gras een beetje vochtig voordat u gaat bemesten, maar geef niet te veel water, omdat het voedingsstoffen kan verdunnen en wegspoelen en kan bijdragen aan de groei van schimmels. Breng grasmest aan met behulp van gereedschappen uit de lijst. Als u een uitzendstrooier of roterende strooier gebruikt, begint u aan de buitenkant van het gazon en werkt u naar binnen.

Je kunt elkaar iets overlappen om ervoor te zorgen dat je elk oppervlak bedekt. Geef het gazon na het aanbrengen een lichte watergift om voedingsstoffen te laten absorberen. Na al je onderzoek naar klimaat en grastype, zou je jaarlange schema van kracht moeten zijn. Begin met de voorbereiding op de volgende ronde.

Maak aantekeningen over wat je hebt geleerd en voeg ze toe aan je gazonmestschema. Er zijn veel algemene regels voor warm weer en gras bij koud weer, maar sommige mensen wonen in overgangsgebieden van het land waar je beide soorten gras kunt zien. Zoek naar visuele aanwijzingen en pas uw schema en processen aan om uw gazon naar behoefte te bemesten. Hoe vaak bemest u uw gazon? Het kan variëren per regio, klimaat en grastype.

Begin met het onderzoeken van uw specifieke gras, kijk dan naar uw klimaat en maak een schema. Ja, en laat een kleine hoeveelheid gemaaid gras achter, waardoor stikstof in het gras vrijkomt. Zorg ervoor dat je het water geeft na het bemesten en vermijd de piekhitte van de dag, die verbranding kan veroorzaken, of in de avond, wat kan leiden tot schimmelgroei. Wat is de beste meststof voor mijn gazon?.

Zorg voor matig vochtige of droge grasmat en uw gazon is klaar om elk laatste stukje kunstmest op te nemen dat u aanbiedt. Over het algemeen moet u uw gazon minstens twee keer per jaar bemesten om een goede algehele gezondheid te garanderen en uw gras er groenst uit te laten zien. Helaas houden de meeste huiseigenaren zich niet bezig met gazonbemesting, omdat ze gewoon niet weten welke producten ze moeten gebruiken, of hoe en wanneer ze ze moeten toepassen. Er zijn veel keuzes voor gazonmeststoffen, maar deze worden meestal als vloeistof of in korrelvorm toegepast.

Gebruik voor de derde voeding een organisch materiaal, zoals mest, in plaats van een traditionele gazonmeststof. Traditionele chemische gazonmeststof blijft de meest populaire keuze en is overal verkrijgbaar bij bouwmarkten, grote huisverbeteringscentra en tuinwinkels. Aan de andere kant voedt het het gazon niet zo lang als korrelvormige meststof en moet het vaker worden aangebracht. Zoals eerder vermeld, raadt Turnbull aan om uw gazon in de meeste regio's de eerste voeding van kunstmest te geven in het voorjaar van half tot eind april zodra de bodemtemperatuur 55º Fahrenheit bereikt.

Een voordeel van vloeibare mest is dat het snel werkt en uw gazon en eventuele probleemplekken binnen een paar dagen groen kan maken. Als er hevige regen is geweest, wilt u minimaal een dag wachten voordat u bemest met de meeste korrelige meststoffen. In het voorjaar en de zomer mogen de meesten alle meststoffen weglaten en vertrouwen op de stikstof uit gemaaid gras om hun gazon te voeden. .

Leave a Comment

Required fields are marked *