Wat is de beste maand om uw gazon te bemesten?

Idealiter zou de grond rond de 55 graden Fahrenheit moeten zijn. Afhankelijk van waar u woont, is maart tot april de beste tijd om uw gazon te bemesten. Het is ook het beste als uw tuin een paar dagen voordat u de meststof wilt aanbrengen water krijgt, of dat nu door regen of een sproeier komt. Precies beslissen wanneer gazonmest moet worden aangebracht, hangt af van waar u woont.

Volgens Scotts moet je gazonmest aanbrengen tussen februari en april, wanneer je gras groen begint te worden en actief begint te groeien. In wezen, als het lijkt alsof je gras klaar is voor het eerste maaien van het seizoen, dan is het klaar voor gazonbemesting. De meeste mensen passen in het voorjaar een dosis gazonmest toe, gevolgd door nog een of twee toepassingen tijdens het groeiseizoen. Als u uw gazon gaat bemesten, doe het dan niet te vroeg in het seizoen.

De beste tijd voor die eerste toepassing is het late voorjaar, net zoals het groene gras gretig begint te groeien. In het vroege voorjaar steekt het gras energie in de wortelontwikkeling. Als je te vroeg kunstmest aanbrengt, zal het de energie van de plant te snel afleiden naar bladontwikkeling. De allerbeste tijd voor gazonbemesting is in het voorjaar, wanneer de bodemtemperatuur niet de luchttemperatuur 55º Fahrenheit bereikt.

Je weet wanneer de grond opwarmt tot 55º omdat de seringen beginnen te bloeien en het gras begint te groeien. Het beste seizoen om uw gazon te bemesten is het groeiseizoen. Kom later terug en probeer het opnieuw. Als u op zoek bent naar dat perfecte groene gras, zult u waarschijnlijk op een gegeven moment moeten investeren in gazonmest.

Het kan lastig zijn om erachter te komen hoe vaak en wanneer u uw gazon moet bemesten. Ondanks hun inspanningen hebben veel mensen moeite om hun gazons te laten ontkiemen, terwijl hun buren gras hebben dat vol en groen is. Dus, hoe maximaliseer je de impact van bemesting? Het juiste schema voor gazonbemesting kan afhangen van verschillende factoren, waaronder uw type gras, uw klimaat en uw specifieke meststof. Maar wees niet bang met wat onderzoek en toewijding, je kunt de juiste formule voor happy grass bedenken.

Hier zijn enkele tips over hoe en wanneer u uw gazon moet bemesten, dus het ziet er het grootste deel van het jaar geweldig uit. Uitzoeken wanneer je je gazon moet bemesten, lijkt misschien een raadspel, maar je gras geeft je de hele tijd visuele aanwijzingen over wat het nodig heeft. De volgende tekenen dat het misschien tijd is om uw gazon te bemesten, lijken misschien voor de hand liggend, maar het is belangrijk om ze niet over het hoofd te zien. Zoals eerder vermeld, is de algemene vuistregel dat de lente een van de beste tijden is om uw gazon te bemesten.

In de meeste gebieden van de VS. Maar als u serieuze hulp nodig heeft om uw gras op maat te krijgen, raden sommige experts aan om uw bemestingsschema al in februari te starten met een grasmeststof die speciaal is ontworpen voor koeler weer. Dit zijn echter slechts algemene regels. Je wilt ook rekening houden met het feit of je gras in het warme seizoen of het koele seizoen hebt.

Grassen in het warme seizoen genieten van temperaturen tussen 80-95 graden Fahrenheit en slapen in de winter, wat tussen de drie en vijf maanden zou kunnen duren. Sommige van deze grassen zijn Bermuda, St. Ze geven er de voorkeur aan vroeg en laat te eten, maar niet te veel tijdens de directe hitte van de zomer. Plan met gras in het warme seizoen een vroege voorjaarsvoeding, een late voorjaarsvoeding en vervolgens een late zomervoeding.

Voor zover u uw gazon niet moet bemesten, vermijd halverwege de dag tijdens warme maanden, omdat de meststof het gras kan verbranden. Breng's ochtends kunstmest aan om te profiteren van dauw in de vroege ochtend, wat zorgt voor een goede opname. Vermijd avondbemesting, omdat het's nachts laten bewaterde mest op het gras kan leiden tot schimmelgroei. Door een schema op te stellen, blijft u op schema om op de juiste momenten te bemesten.

Neem het op als onderdeel van uw algehele gazonverzorgingsplan, waaronder ook water geven, onkruidonderhoud, hoe laag of hoog u het gras moet maaien. Houd een plan voor het hele jaar bij en verdeel het per seizoen. Het is ook belangrijk om uw gazonmestschema jaarlijks te herzien en aan te passen, omdat sommige algemene regels voor uw specifieke gazon werken, en andere misschien niet. Nu u een idee hebt van wanneer, hoe vaak en op welk tijdstip van de dag u uw gazon moet bemesten, kunt u als volgt het werk doen.

Zoals elke klus, moet u weten welke hulpmiddelen nodig zijn om uw grasmeststof toe te passen. Het kan afhangen van de grootte van uw gazon en het type meststof dat u kiest. Bekijk onze lijst hieronder met tools die je nodig hebt om de klus te klaren. Nu u de juiste meststof voor de tijd van het jaar hebt gekozen en in de juiste gereedschappen hebt geïnvesteerd, controleert u het weer.

Zoek naar dagen met gematigde temperaturen waar er tijdvensters zijn zonder regen. Sommige mensen vinden het ook niet erg om kort na een regenbui te bemesten. Idealiter wilt u het gras een beetje vochtig voordat u gaat bemesten, maar geef niet te veel water, omdat het voedingsstoffen kan verdunnen en wegspoelen en kan bijdragen aan de groei van schimmels. Breng grasmest aan met behulp van gereedschappen uit de lijst.

Als u een uitzendstrooier of roterende strooier gebruikt, begint u aan de buitenkant van het gazon en werkt u naar binnen. Je kunt elkaar iets overlappen om ervoor te zorgen dat je elk oppervlak bedekt. Geef het gazon na het aanbrengen een lichte watergift om voedingsstoffen te laten absorberen. Na al je onderzoek naar klimaat en grastype, zou je jaarlange schema van kracht moeten zijn.

Begin met de voorbereiding op de volgende ronde. Maak aantekeningen over wat je hebt geleerd en voeg ze toe aan je gazonmestschema. Er zijn veel algemene regels voor warm weer en gras bij koud weer, maar sommige mensen wonen in overgangsgebieden van het land waar je beide soorten gras kunt zien. Zoek naar visuele aanwijzingen en pas uw schema en processen aan om uw gazon naar behoefte te bemesten.

Hoe vaak bemest u uw gazon? Het kan variëren per regio, klimaat en grastype. Begin met het onderzoeken van uw specifieke gras, kijk dan naar uw klimaat en maak een schema. Ja, en laat een kleine hoeveelheid gemaaid gras achter, waardoor stikstof in het gras vrijkomt. Zorg ervoor dat je het water geeft na het bemesten en vermijd de piekhitte van de dag, die verbranding kan veroorzaken, of in de avond, wat kan leiden tot schimmelgroei.

Wat is de beste meststof voor mijn gazon?. De beste tijd om uw gazonmeststof aan te brengen is's ochtends wanneer het gras nat is van dauw en er wordt niet verwacht dat u een of twee dagen regen heeft. Door uw gras in het voorjaar een flinke dosis gazonmest te geven, wordt de weg gelegd voor een gezond groeiseizoen. Gazonmeststoffen met langzame afgifte breken hun voedingsstoffen over een langere periode af, zodat u langer kunt wachten tussen toepassingen.

Je gras maakt snel werk van de gazonmeststof die je het in het vroege voorjaar geeft, dus geef het nog zes tot acht weken na die eerste voeding. Naarmate de zomer afloopt, begint uw gras zich voor te bereiden op het slapende seizoen, dus het toevoegen van gazonmest zal het helpen die overgang te maken. Een hevige regenval kan de meststof wegspoelen voordat deze de kans krijgt om door het gazon te worden opgenomen. Het schema voor het bemesten van uw gazon hangt af van het soort gras dat u heeft, maar onthoud dat er constante toewijding aan elke routine nodig is om succes van jaar na jaar te garanderen.

Er zijn goede aanwijzingen dat fosfor en stikstof uit gazon- en landbouwmeststoffen beken, rivieren en grondwatervoorraden vervuilen, waardoor een dringend milieuprobleem ontstaat. Traditionele chemische gazonmeststof blijft de meest populaire keuze en is overal verkrijgbaar bij bouwmarkten, grote huisverbeteringscentra en tuinwinkels. Meststof kan een waardevol hulpmiddel zijn om een gazon gezond, dicht en er geweldig uit te laten zien, maar het kan ook milieuproblemen veroorzaken als het niet op verantwoorde wijze wordt gebruikt. Als u een gloednieuw gazon zaait, is het het beste om uw grond te bemesten met startmest voordat u zaad verspreidt.

.

Leave a Comment

Required fields are marked *