Is gazonmest veilig voor honden?

Hondenbezitters moeten hun huisdier aan de lijn houden of in de buitenlucht nauwlettend onder toezicht houden totdat de meststof volledig droog is. Na 48 uur worden de meeste meststoffen als veilig beschouwd voor huisdieren om vrij rond te dwalen. Het aanbrengen van meer kunstmest dan de instructies aangeven, kan huisdieren mogelijk schaden, zelfs na 48 uur wachten. U moet de meststof aanbrengen zoals de fabrikant aangeeft, anders kan het gras het residu langere tijd vasthouden.

Huisdieren pakken de resten op hun vacht en poten op en nemen ze snel op door te likken. Het raadplegen van een professionele tuinarchitect voor bemestingsinstructies op maat is de beste manier om veilig te blijven als u niet zeker bent van de hoeveelheid aanbrengen. GreenView Turf Nurture Natural Base Lawn Fertilizer is rijk aan natuurlijke en organische materialen om uw gazon de boost te geven die het nodig heeft en tegelijkertijd uw huisdieren veilig te houden. Het bevat 70% stikstof met langzame afgifte en geen schadelijke chemicaliën.

Je brengt de korrels aan op elk grastype in de lente, zomer en herfst. Eén tas beslaat 2.500 vierkante voet. Wat zit er in kunstmest en waarom is het een potentieel gevaar voor huisdieren? Het goede nieuws is dat de meeste meststoffen redelijk goedaardige ingrediënten bevatten en 72 uur na het aanbrengen volkomen veilig moeten zijn. Als uw hond echter besluit om een maaltijd van kunstmest te maken, kunt u ernstige problemen tegenkomen.

De meeste commerciële gazonmeststoffen zijn giftig voor honden. Zelfs als uw hond technisch niet allergisch voor hem is, moet u ervoor zorgen dat uw hondenmetgezel er niet aan wordt blootgesteld. Hoewel de meeste gazonmeststoffen aangeven dat ze veilig zijn als ze eenmaal droog zijn, kan uw hond nog steeds worden beïnvloed door het gras of zijn voeten en buik te eten of te likken. Huisdieren kunnen ook de chemicaliën van de meststof inademen in de kelder of schuur waar u het opbergt, dus zorg ervoor dat het in een luchtdichte verpakking wordt bewaard, weg van huisdieren en kinderen.

Volg de aanwijzingen op de verpakking voor het aanbrengen en het besproeien van het gazon en wacht vervolgens tot het gazon volledig is opgedroogd voordat huisdieren of mensen de omgeving kunnen verkennen. Als u vloeistof aanbrengt, kunt u de meststof op het gazon niet zien om vol vertrouwen te zeggen dat deze volledig is opgenomen. Daarom is het belangrijk om uw meststof ergens op te slaan waar uw hond niet bij kan en uw hond 72 uur na het aanbrengen van uw gazon te houden. Elke reactie op blootstelling aan gazonmest kan als een allergie worden beschouwd, maar het is net zo waarschijnlijk een toxische reactie op de chemicaliën in het product.

Meststoffen zien er eng uit - ze worden vaak aangebracht door gazondiensten met waarschuwingssignalen waarin staat dat kinderen en huisdieren minstens 72 uur van het gras moeten worden gehouden. De meeste fabrikanten van vloeibare meststoffen raden aan om samen met de meststof water te gebruiken voor oplosbaarheid in de bodem. Zondag is een abonnement op maat voor gazonverzorging dat volledig natuurlijke, huisdiervriendelijke spuitmest en organische, op ijzer gebaseerde spotonkruidverdelger biedt. Het wordt over het algemeen aanbevolen om ongeveer 24-72 uur te wachten na het aanbrengen van kunstmest voordat u uw kinderen weer het gras op laat gaan en om er ook voor te zorgen dat uw gazon goed wordt bewaterd voordat de kinderen weer in het gras gaan spelen.

Grasmaaisel - U kunt 20 procent minder stikstofmeststof gebruiken door maaisel op uw gazon achter te laten. We raden aan om een van de huisdiervriendelijke gazonmeststoffen te gebruiken die we hierboven hebben besproken en een aparte huisdierveilige onkruidverdelger, zoals Green Gobbler Vinegar Weed %26 Grass Killer. Bekijk wat een dierenarts onthult als de meest giftige gazonchemische stof voor huisdieren en enkele symptomen om op te letten als uw huisdier ziek wordt door in de buurt van verschillende gazonverzorgingsproducten te zijn. Het gebruik van vloeibare mest op een gazon heeft het voordeel dat de grond de voedingsstoffen sneller kan opnemen dan een korrelige meststof, maar het bepalen van de grasveiligheid na het aanbrengen is lastig.

Visemulsie - Hoewel visemulsie een geweldige mestoptie is, moet u er rekening mee houden dat dit een meststof met snelle afgifte is en planten kan verbranden als u te veel gebruikt. Bewaar al uw meststoffen en andere gazonchemicaliën zorgvuldig geëtiketteerd en bewaard in een goed afgesloten verpakking.

Leave a Comment

Required fields are marked *