Hoe lang moet je van het bemeste gazon blijven?

Het wordt over het algemeen aanbevolen om ongeveer 24-72 uur te wachten na het aanbrengen van kunstmest voordat u uw kinderen weer het gras op laat gaan en om er ook voor te zorgen dat uw gazon goed wordt bewaterd voordat de kinderen weer in het gras gaan spelen. Wacht twee dagen voordat je mensen op het gazon laat staan. Zorg ervoor dat je gazon helemaal droog is voordat je op het gazon stapt. Laat kinderen niet met blote voeten op het gazon rennen als het onlangs is bevrucht.

Hoe lang heb ik nodig om kinderen en huisdieren na het bemesten van het gazon te houden? U moet na het aanbrengen van kunstmest ten minste 24-48 uur van bemesting afblijven voordat u erop loopt. Dit tijdsbestek kan echter toenemen afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het type meststof dat wordt gebruikt en de weersomstandigheden. Lees eerst en vooral het etiket om te weten hoe u de meststof moet gebruiken, let goed op wanneer u deze moet aanbrengen, hoeveel u moet gebruiken en vooral hoe lang u moet wachten voordat u mensen of huisdieren op het gazon toestaat. Wacht 24-48 uur, afhankelijk van het etiket, na het aanbrengen van de meeste kunstmest voordat huisdieren, kinderen of zwangere vrouwen op het gazon lopen.

Geef het gazon water en laat het volledig drogen voordat u het gazon na het bemesten gebruikt. De aanbevolen 24 uur zijn meestal de tijd die nodig is om ervoor te zorgen dat het droog is en dat de meststof naar de wortels is gegaan en weg van de vacht van huisdieren of de huid van kinderen. Overbemesting is een veelvoorkomende fout in gazononderhoud, en het zal „het gras verbranden en het moeilijk maken om te weten wanneer het veilig is om het gazon te gebruiken. De afvoer van stikstofmeststoffen kan ook water vervuilen, wat leidt tot aanzienlijke gezondheidsproblemen, dus het is het beste om de aanbevolen hoeveelheid te gebruiken.

Gebruik meststoffen die zijn ontworpen voor de veiligheid van huisdieren, wat meestal betekent dat als het gras eenmaal is bewaterd, het onmiddellijk als veilig wordt beschouwd voor huisdieren en kinderen, omdat het snel in de wortels afbreekt. Afgeleid van plantaardige of dierlijke producten zoals wormcompost of mest, laten deze steeds populairdere meststoffen gazons doorgaans veilig voor onmiddellijk gebruik en leveren tegelijkertijd veel stikstof. Mulch uw maaisel met uw maaier om voedingsstoffen direct terug te geven aan het gazon terwijl het maaisel ontbindt. Dit is misschien wel de gemakkelijkste en veiligste bemestingsbron, omdat het werk door uw maaier wordt gedaan tijdens het maaien, en het niet nodig is om de specifieke meststof voor een bepaald grasras of seizoen te vinden.

Hoezeer het ook water nodig heeft, het heeft ook extra voedingsstoffen nodig om te overleven, en gazonmest levert die voedingsstoffen. Zorg ervoor dat ze twee dagen niet op het gazon zijn toegestaan na het aanbrengen van kunstmest %26 water geven van het gras. Buiten zijn fysische eigenschappen is een van de grootste verschillen tussen het en vloeibare meststof dat het in het gazon moet worden bewaterd. De lente brengt echter de mogelijkheid van ziekte voor huisdieren met zich mee, omdat gazonbemesting in deze tijd van het jaar een veel voorkomende klus is.

Het is het beste om de meststof de tijd te geven om volledig in te weken en het gras te profiteren van alle voedingsstoffen in het gazonvoer. Je verliest uiteindelijk wat kunstmest als je te snel maait, vooral met een grasmaaier met een grasopvangbak omdat deze het gazonvoedsel opzuigt. De meeste fabrikanten van vloeibare meststoffen raden aan om samen met de meststof water te gebruiken voor oplosbaarheid in de bodem. Idealiter wilt u maaien en harken voordat u gaat bemesten, zodat overtollig gazonafval wordt verwijderd en de meststof gemakkelijker de grond kan bereiken.

U moet van vers bemest gras afblijven en ook uw kinderen en huisdier in huis of andere delen, anders dan het gazon, houden. Als je te gretig wordt en denkt: „Als een beetje kunstmest goed is, dan is veel kunstmest beter, laten we je van jezelf redden. Verzamel gebruikte kunstmestzakken van uw gazon en bewaar ze op een plek waar kinderen en huisdieren geen toegang hebben. Laat in de middag of vroege avond (als er nog licht is natuurlijk) is het beste moment van de dag om gazonmest aan te brengen.

We krijgen vaak vragen van klanten over hoe lang ze moeten wachten tot ze de normale activiteit kunnen hervatten, zoals het maaien van het gras op een recent bemest gazon.

Leave a Comment

Required fields are marked *