Moet ik in de herfst kunstmest neerzetten?

In de herfst is september de beste tijd om uw gazon te bemesten. Gras herstelt van een lange hete zomer en komt mogelijk uit een door droogte veroorzaakte rustperiode, dus u wilt uw gazon een shot stikstof geven om de bladgroei te stimuleren. Plan om uw herfstmeststof neer te leggen wanneer het gras is gestopt met groeien of is vertraagd tot het punt dat u niet hoeft te worden gemaaid. Als kunstmest te vroeg wordt aangebracht terwijl gras- of tuinplanten krachtig groeien, kan dit de volgende lente winterletsel en sneeuwschimmel veroorzaken.

Sommige gazonprofessionals zeggen dat als u uw gazon in het koele seizoen maar één keer per jaar bemest, u dit in de herfst moet doen. Wanneer je het moet doen, hangt af van waar je woont. Voor de meeste gazonbezitters in het koele seizoen, breng overal kunstmest aan van september tot begin november. Hoe verder naar het noorden je tuiniert, hoe eerder je je gazon voedt.

Breng een keer herfstgazonmest aan tussen augustus en november, vlak voor de winter, 6 tot 8 weken na de zomervoeding. Het plannen van herfstbemestingstoepassingen rond gemiddelde vorstdata geeft uw gazon voldoende tijd om alle voedingsstoffen op te nemen voordat het in de rustfase komt. Als u in een gemeente of staat woont waar fosforhoudende meststoffen zijn toegestaan, kan dit nog een laag gewasbescherming toevoegen om uw gazon voor te bereiden op een strenge winter. Zoek bij het kiezen van een herfstgazonmeststof naar een gemakkelijk aan te brengen, voedselrijk voedsel dat uw gazon helpt die sterke wortels op te bouwen en te herstellen van wat de zomer het heeft veroorzaakt.

Hoewel er in andere periodes van het jaar redenen zijn om voor een snelwerkende vloeibare meststof te kiezen, is het in de herfst ongeveer een week nadat u het gazon voor de laatste keer hebt gemaaid het beste om een korrelige meststof met langzame afgifte aan te brengen. Ontdek waarom herfst de belangrijkste gazonbemesting van het jaar is - en alles wat u moet weten over de beste tijd om te bemesten. Boor in op de best practices voor herfstmest met de experts van Spring-Green, uw gazonverzorgingsprofessionals in de buurt sinds 1977.Als u te laat kunstmest aanbrengt, zorgt u ervoor dat uw gazon na het slapengaan opblijft terwijl het alleen maar wil gaan slapen voor het jaar. Breng gazonmest in het late voorjaar eenmaal aan tussen april en juni, 6 tot 8 weken na de vroege voorjaarsvoeding.

Het team van Spring-Green is er om u te helpen uw gazon klaar te maken voor herfst en winter met bemestingsdiensten en nog veel meer. Te veel kunstmest kan kunstmest verbranden (wat lijkt op bladschroeiing), de wateropname door de wortels belemmeren en leiden tot overmatige maar ongezonde groei. Als u in een fosforvrije gemeenschap woont, gebruik dan meststoffen die direct beschikbare stikstofbronnen bevatten (het eerste getal) en een meststof met een hoger kaliumgehalte (het derde getal). De exacte timing voor wanneer u uw gazon in de herfst moet bemesten, varieert afhankelijk van de weersomstandigheden en de klimaatzone.

Begrijp echter dat aanbevolen toedieningssnelheden van spuitbare gazonmeststoffen minder voedingsstoffen per toepassing zullen leveren in vergelijking met korrelige producten.

Leave a Comment

Required fields are marked *