Waar komt amerikaans gazongras vandaan?

Het komt eigenlijk voor in plaatsen als Europa en Noord-Afrika. Dus het nieuwe vreemde gras groeit. De spanningen tussen de kolonisten en Groot-Brittannië nemen toe. Deze buitenlandse grassen verspreidden zich snel over het continent, ze waren aanvankelijk op zichzelf al immigranten, maar binnen een paar generaties waren het zeker genaturaliseerde Amerikaanse burgers.

Guinee-gras en Bermudagras uit Afrika verspreidden zich bijvoorbeeld over het zuiden. Dit laatste werd belangrijk voor de stabilisatie van dijken. En Kentucky bluegrass, afkomstig uit Europa en het Midden-Oosten, verspreidde zich over de Appalachen en het Midwesten. Het is nu het meest favoriete Amerikaanse gazongras.

In het westen schoten grassen die hun oorsprong vonden in de Middellandse Zee wortel toen Spaanse soldaten en missionarissen zich daar vestigden. Maar de oorsprong van gazons is verre van Amerikaans. De grassen die we prijzen bestaan zelfs uit soorten die uit het niets in de buurt van Noord-Amerika komen. Toen mensen rond het begin van de 18e eeuw naar de nieuwe wereld begonnen te stromen, brachten ze iets heel interessants met zich mee: graszaden.

Graszaad was zo waardevol voor immigranten dat ze het in kleine bundels op hun persoon droegen. Dit graszaad werd snel gebruikt om plekken te creëren om samen te komen en te genieten van sport. Sneller dan je kunt zeggen: „De golfbanen van de Master en andere gazongerichte spelarena's hadden al snel een weelderig gazon vol groen gras voor het vermaak van de rijken. Voor een cultuur die in de jaren vijftig geobsedeerd raakte door golf, steeg het perfecte gazon om een icoon van de American Dream te worden, schreef Ted Steinberg, hoogleraar geschiedenis aan de Case Western Reserve University en een vooraanstaande geleerde op het Amerikaanse gazon.

Overweeg nu het feit dat de gemiddelde gazongrootte in Californië volgens HomeAdvisor meer op 5.500 vierkante voet lijkt, en u kunt zien hoe gazononderhoud in het Westen een aanzienlijk deel van het waterbudget van een huishouden zou kunnen uitmaken. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden grasmaaiers en andere machines die werden gebruikt om de gazons verzorgd te houden omgesmolten voor de oorlogsinspanning.

Leave a Comment

Required fields are marked *