Wat is de beste manier om uw gazon te bemesten?

Hoe gazonmeststof te gebruikenGeef uw gazon water. Geef het een paar dagen voordat u uw gazon voedt goed water. Kies de beste strooier voor uw gazon. Breng grasmest aan rond de omtrek.

Geef uw gazon een dag of twee voordat u kunstmest aanbrengt grondig water. Deze tweede watergift is van vitaal belang, omdat het kunstmest van grassprieten en in de grond wast. U kunt ook het aanbrengen van kunstmest tussen regenval timen om de regen kunstmest in de grond te laten spoelen. Zorg er wel voor dat u niet bemest voor een stortbui, anders kunt u eindigen met het wegspoelen van kunstmest, vooral als uw gazon hellingen.

Vermijd het aanbrengen van kunstmest tijdens droogte wanneer een gazon bruin of verdord is door een gebrek aan vocht. Begin eerst met het aanbrengen van kunstmest rond de omtrek van de tuin en vul dan het midden in en werk in één richting. Verspreid het vervolgens opnieuw en beweeg in een loodrechte richting. Dit kriskras patroon zorgt voor een veel betere dekking en helpt voorkomen dat de meststof te veel wordt aangebracht.

Ik raad altijd aan om een fout te maken aan de kant van te weinig. Een zware dosis kunstmest is niet alleen geldverspilling, maar het kan ook het gras verbranden en doden. Een bewolkte dag of's avonds is de beste tijd om een gazon te bemesten. Meststof met je handen verstrooien is niet de meest effectieve manier om het werk te doen; idealiter wilt u een strooier gebruiken om de juiste hoeveelheid kunstmest gelijkmatig te verdelen.

De vraag die je moet stellen voordat je je kunstmest aanbrengt, is: „Hoeveel van dit spul leg ik neer, om me 1 pond stikstof per 1000 vierkante voet te bezorgen? Die vraag is belangrijk. U wilt 1 pond stikstof per 1000 vierkante voet aanbrengen. Nog meer en u kunt het risico lopen uw gazon te verbranden als u kunstmest gebruikt. Als je een uitgebalanceerde meststof hebt met nummers 10-10-10, betekent dit dat de zak kunstmest 10% stikstof, 10% fosfor en 10% kalium bevat.

Dat klopt, die cijfers op de zak kunstmest zijn percentages macrovoedingsstoffen N, P, K. We weten dat de cijfers 10-10-10 verwijzen naar percentages, daarom bevat deze zak 10% stikstof (stikstof is het eerste getal). In dit voorbeeld moeten we 10 pond product per 1000 vierkante voet neerleggen en dat voldoet aan onze regel van 1 pond stikstof per 1000 vierkante voet. U moet 6,6 pond van dit product per 1000 vierkante voet aanbrengen.

Maak het eenvoudig en noem het gewoon 6 pond. Aan de hand van het bovenstaande voorbeeld weet je op dit moment alleen dat je 6 pond product moet aanbrengen voor elke 1000 vierkante voet, dus wat nu? Toepassingssnelheid* (1000's vierkante voet) %3D Pond product om in strooier te plaatsen In plaats van de volledige 30 pond in de strooier te doen en het hele gazon tegelijk te doen, plaatst u de helft erin en stelt u een lage spreidinstelling in, misschien rond (1,5- 2, afhankelijk van de strooier die u gebruikt. Loop met 15 pond in de strooier over het achtergazon en maak rechte passen. Ga rechtdoor in de ene richting en draai dan af en ga in de tegenovergestelde richting.

U wilt elkaar overlappen zodat de meststof vanaf uw laatste pas over de wielmarkeringen wordt uitgezonden. Zoals eerder vermeld, raadt Turnbull aan om uw gazon in de meeste regio's de eerste voeding van kunstmest te geven in het voorjaar van half tot eind april zodra de bodemtemperatuur 55º Fahrenheit bereikt. Ik houd een logboek bij van wat ik nodig heb om de wijzerplaat in te stellen voor elk type meststof dat ik gebruik, omdat verschillende meststoffen materiaal van verschillende grootte hebben. Er zijn een heleboel verschillende methoden en gazonmeststoffen die u kunt gebruiken, sommige beter en effectiever dan andere.

Als je in zuidelijke gebieden woont waar gazons grassen in het warme seizoen hebben, bemest dan gras in het late voorjaar of de vroege zomer, net voordat gras in hoge versnelling komt. Ze zijn veiliger in gebruik en beschadigen uw gazon niet zoals sommige conventionele meststoffen, vooral tijdens de hete zomermaanden. Ik vind het leuk dat je zei dat je moet wachten tot je bodemtemperatuur warm genoeg is om je gazon te bemesten. Veel gazonverzorgingsprofessionals stellen dat grassen in het koele seizoen in het najaar met slechts één bemestingstoepassing per jaar rond kunnen komen.

Ze denken dat het kleine beetje kunstmest dat van je gazon en op straat wordt afgewassen er niet toe doet. Als uw schema voor gazonbemesting twee keer per jaar is, pas dan de tweede toepassing ongeveer half oktober toe. Bemest uw gazon goed en u bent op weg naar een gezonde, dichte grasmat die een diepgroene kleur behoudt en onkruid een run voor hun geld geeft. Zolang je gewone meststoffen koopt die je kunt vinden in de grote kistenwinkels, kijk gewoon naar de achterkant van je zak kunstmest en stel de wijzerplaat in op wat ze je vertellen om hem ook in te stellen.

Een kleine strooier als deze werkt ook heel goed als je schaduwrijke plekken in je gazon hebt die een andere bemestingssnelheid vereisen dan de zonnige delen. Volg de instructies van de fabrikant van de gazonmeststof die u hebt gebruikt om het tempo tussen de voedingen goed te krijgen. En het probleem ingewikkelder is dat als gazonmest niet correct wordt aangebracht, het eigenlijk meer kwaad dan goed kan doen. .

Leave a Comment

Required fields are marked *