Welke gazonmeststof voor de herfst?

Een meststof met een formule van 20-8-8 zorgt ervoor dat hij weer groeit. Volg altijd de aanbevolen toepassingssnelheid van de fabrikant. Sommige mensen behandelen op dit moment onkruid en insecten, maar ik denk dat tenzij er tekenen van problemen of een geschiedenis van problemen zijn, niets anders dan kunstmest toedienen. Als u ervoor kiest om uw tuin zelf te bemesten, is het een goede vuistregel om in de herfst twee keer kunstmest toe te dienen.

Eén aanvraag in het vroege najaar, meestal ergens begin of half september. Daarna vier tot zes weken later nog een aanvraag. In warmere streken kan de eerste bemesting eind september of zelfs begin oktober plaatsvinden. Dan kan de tweede aanvraag begin november plaatsvinden.

Sommige mensen kiezen ervoor om in de herfst maar één keer kunstmest toe te passen. Herfstmeststoffen bevatten meestal bijzonder veel stikstof en kalium. Stikstof bevordert een gezonde, weelderige grasgroei. Kalium is verantwoordelijk voor het bevorderen van een gezonde wortelgroei, om grassen te helpen uit de rustperiode te komen zonder winterstress.

Sommige gazonprofessionals zeggen dat als u uw gazon in het koele seizoen maar één keer per jaar bemest, u dit in de herfst moet doen. Wanneer je het moet doen, hangt af van waar je woont. Voor de meeste gazonbezitters in het koele seizoen, breng overal kunstmest aan van september tot begin november. Hoe verder naar het noorden je tuiniert, hoe eerder je je gazon voedt.

Hoewel het geen onkruid doodt, raden veel gazonverzorgingsexperts aan om meststoffen te gebruiken die sterkere grassroots aanmoedigen ten opzichte van degenen die gericht zijn op het doden van onkruid. Deze meststof is bedoeld om wortels voor de winter voor te bereiden door ze te versterken, zodat ze, zodra de lente aanbreekt, een weelderig groen tapijt over uw gazon kunnen zorgen. Bovendien kan het mulchen van gazonmaaisel in plaats van ze in te pakken een natuurlijke bron van voedingsstoffen voor uw gazon zijn, waardoor u de toepassing van kunstmest kunt verminderen. Bovendien vermindert het aanbrengen van slechts zoveel kunstmest als uw gras nodig heeft en op het juiste moment van het jaar het risico op afvoer van kunstmest die uw lokale waterwegen zou kunnen vervuilen.

Als u uw gazon in het voorjaar moet zaaien, gebruik dan geen conventionele meststof met pre-emergent herbicide. Hoewel er voor elk seizoen speciaal gemaakte meststoffen zijn, hebben herfstmeststoffen de neiging om de gezondheid en het welzijn van de grond van uw gazon beter ten goede te komen. De Andersons 21-0-4 Turf Meststof met 0,2 procent Merit Insecticide voedt uw gazon langzaam omdat het het ook beschermt tegen larven. Hoewel deze dosis gazonmest in de herfst belangrijk is, is een aanvraag eind oktober of begin november essentieel.

Een professional kent de beste kunstmestproducten, timing en technieken voor uw specifieke gazon en klimaat. Het voeren van deze gazons in de herfst is vooral belangrijk omdat graswortels gemakkelijk kunstmest opnemen in deze tijd van actieve groei. Weten hoeveel kunstmest u op uw gazon moet gebruiken, kan lastig zijn, omdat het uitvoeren van de juiste berekening complexe wiskunde en zorgvuldig lezen van productetiketten vereist. De exacte timing voor wanneer u uw gazon in de herfst moet bemesten, varieert afhankelijk van de weersomstandigheden en de klimaatzone.

Welk type meststof u in de herfst op uw gazon gebruikt en wanneer u het moet aanbrengen, hangt af van het soort gras dat u heeft en uw lokale klimaat. Als het idee om te blijven maaien en water te geven terwijl je ook moet nadenken over bemesting, het aanbrengen van pre-emergent en beluchting van de grond te veel lijkt, overweeg dan om een professionele gazonservice in te huren om uw gazon het hele jaar door gezond te houden.

Leave a Comment

Required fields are marked *