Hoe lang moet je na het bemesten van het gazon blijven?

Het wordt over het algemeen aanbevolen om ongeveer 24-72 uur te wachten na het aanbrengen van kunstmest voordat u uw kinderen weer het gras op laat gaan en om er ook voor te zorgen dat uw gazon goed wordt bewaterd voordat de kinderen weer in het gras gaan spelen. Wacht twee dagen voordat je mensen op het gazon laat. Zorg ervoor dat uw gazon volledig droog is voordat u op het gazon stapt. Laat kinderen niet met blote voeten op het gazon rennen als het onlangs is bevrucht.

Een goede vuistregel hier is om 24 uur nadat regenval of irrigatie in de meststof is gedrenkt, toe te staan voordat kinderen of huisdieren op het gazon kunnen spelen. Dus als je bijvoorbeeld op donderdag bemest en water geeft of op vrijdag regent, dan kun je op zaterdag iedereen al zijn opgekropte energie in de tuin laten vrijgeven. Lees eerst en vooral het etiket om te weten hoe u de meststof moet gebruiken, let goed op wanneer u deze moet aanbrengen, hoeveel u moet gebruiken en vooral hoe lang u moet wachten voordat u mensen of huisdieren op het gazon toestaat. Wacht 24-48 uur, afhankelijk van het etiket, na het aanbrengen van de meeste synthetische meststoffen voordat huisdieren, kinderen of zwangere vrouwen op het gazon lopen.

Geef het gazon water en laat het volledig drogen voordat u het gazon gebruikt na het bemesten. De aanbevolen 24 uur zijn meestal de tijd die nodig is om ervoor te zorgen dat het droog is en dat de meststof naar de wortels is gegaan en weg van de vacht van huisdieren of de huid van kinderen. . Afvoer van stikstofmeststoffen kan ook water vervuilen, wat leidt tot aanzienlijke gezondheidsproblemen, dus het is het beste om de aanbevolen hoeveelheid te gebruiken.

Gebruik meststoffen die zijn ontworpen voor de veiligheid van huisdieren, wat meestal betekent dat zodra het gras is bewaterd, het onmiddellijk als veilig wordt beschouwd voor huisdieren en kinderen, omdat het snel in de wortels breekt. Afgeleid van plantaardige of dierlijke producten zoals wormcompost of mest, laten deze steeds populairder wordende meststoffen gazons doorgaans veilig voor onmiddellijk gebruik, terwijl ze veel stikstof leveren. Mulch uw maaisel met uw maaier om voedingsstoffen terug te geven aan het gazon terwijl het maaisel ontbindt. Dit is misschien wel de gemakkelijkste en veiligste bemestingsbron, omdat het werk door uw maaier wordt gedaan tijdens het maaien en u niet de specifieke meststof voor een bepaalde grassoort of seizoen hoeft te vinden.

Het gebruik van vloeibare mest op een gazon heeft het voordeel dat de grond de voedingsstoffen sneller kan opnemen dan een korrelige meststof, maar het bepalen van de grasveiligheid na het aanbrengen is lastig. Laat in de middag of vroege avond (natuurlijk als er nog licht is) is het beste moment van de dag om gazonmest aan te brengen. Een ander voordeel van het maaien van het gazon vlak voor uw bemestingsbehandeling is het maaisel dat het achterlaat. Als je van tagvoetbal, familiebijeenkomsten en alles met blote voeten houdt, wil je zeker de gewoonte krijgen om je gazon goed te bemesten.

De belangrijkste voedingsstoffen die een gazon nodig heeft, zijn stikstof (N), fosfor (P) en kalium (K), die allemaal worden aangetroffen in kunstmest. Het bemesten van uw gazon is een belangrijke taak, maar het is er een die veilig kan worden uitgevoerd met een paar eenvoudige stappen. Mestverbranding op gras kan worden verholpen door uw gazon grondig water te geven, pas op dat u niet te veel water geeft. Wacht 24 tot 48 uur na het bemesten voordat u uw gazon maait, laat de voedingsstoffen in de grond weken.

Idealiter wilt u maaien en harken voordat u gaat bemesten, zodat overtollig gazonafval wordt verwijderd en de meststof gemakkelijker de grond kan bereiken. U moet van vers bemest gras afblijven en ook uw kinderen en huisdier in huis of andere delen, anders dan het gazon houden. Het is het beste om de meststof de tijd te geven om volledig in te weken en het gras te profiteren van alle voedingsstoffen in het gazonvoer. Met vloeibare toepassing kunt u de meststof op het gazon niet zien om vol vertrouwen te zeggen dat deze volledig is opgenomen.

Sommige gazonproducten presteren beter als u ze direct na het aanbrengen water geeft, terwijl andere, zoals sommige onkruidproducten, een dag of twee na het bemesten moeten worden bewaterd. De lente brengt echter de mogelijkheid van ziekte voor huisdieren met zich mee, omdat gazonbemesting in deze tijd van het jaar een veel voorkomende klus is. Volg de aanwijzingen op de verpakking voor het aanbrengen en het besproeien van het gazon en wacht vervolgens tot het gazon volledig is opgedroogd voordat huisdieren of mensen de omgeving kunnen verkennen. .

Leave a Comment

Required fields are marked *