Wanneer moet u beginnen met het bemesten van uw gazon?

De meeste mensen passen in het voorjaar een dosis gazonmest toe, gevolgd door nog een of twee toepassingen tijdens het groeiseizoen. Als u uw gazon gaat bemesten, doe het dan niet te vroeg in het seizoen. De beste tijd voor die eerste toepassing is het late voorjaar, net zoals het groene gras gretig begint te groeien. De lente betekent meer daglicht en warmere temperaturen.

Na een koude winter is dit het weer waar je gras naar hunkert. Als u niet zeker weet wanneer u uw eerste voeding precies moet leggen, kunt u deze baseren op de temperatuur. Idealiter zou de grond rond de 55 graden Fahrenheit moeten zijn. Afhankelijk van waar u woont, is maart tot april de beste tijd om uw gazon te bemesten.

Het is ook het beste als uw tuin een paar dagen voordat u de meststof wilt aanbrengen water krijgt, of dat nu door regen of een sproeier komt. Over het algemeen moet u uw gazon minstens twee keer per jaar bemesten om een goede algehele gezondheid te garanderen en uw gras er groenst uit te laten zien. Maar als u op het verkeerde moment bemest of uw gazon te veel behandelt, kunt u de groei van onkruid stimuleren of mogelijk het gras verbranden. De allerbeste tijd voor gazonbemesting is in het voorjaar, wanneer de bodemtemperatuur niet de luchttemperatuur 55º Fahrenheit bereikt.

Je weet wanneer de grond opwarmt tot 55º omdat de seringen beginnen te bloeien en het gras begint te groeien. Wanneer je moet bemesten, hangt af van wat voor soort gras je hebt. U wilt bemesten, dus het gebeurt net voordat het gras zijn piekgroeifase ingaat. Als je in zuidelijke gebieden woont waar gazons grassen in het warme seizoen hebben, bemest dan gras in het late voorjaar of de vroege zomer, net voordat gras in hoge versnelling komt.

Doe een tweede aanvraag in de nazomer. Als uw gazon in het warme seizoen in de winter inactief blijft, bemesten dan niet na 1 september. Controleer altijd onkruid%26 voeretiketten voor uw specifieke grastype en volg de instructies zorgvuldig op. Onkruid %26 voeders zijn het meest effectief als onkruid jong en klein is.

Voor het beste resultaat, breng het product in de vroege ochtend aan wanneer het gras nat is van dauw en er geen regen wordt voorspeld gedurende één tot twee dagen. Wortel- en scheutgroei neemt toe naarmate de temperaturen blijven opwarmen, dus de meeste grassen in het warme seizoen groeien actief van begin tot half mei. Dit is wanneer uw gazon een behoorlijke hoeveelheid stikstof nodig heeft en de vraag meestal niet alleen door milieubronnen kan worden vervuld. Een goede vuistregel is om te wachten met het bemesten van je gras in het warme seizoen tot de nachttemperaturen rond de 70 ºF liggen.

Zie voor meer informatie HGIC 1201, Gazons bemesten. Meststof kan een waardevol hulpmiddel zijn om een gazon gezond, dicht en er geweldig uit te laten zien, maar het kan ook milieuproblemen veroorzaken als het niet op verantwoorde wijze wordt gebruikt. Je gras maakt snel werk van de gazonmeststof die je het in het vroege voorjaar geeft, dus geef het nog zes tot acht weken na die eerste voeding. Het bemesten van het gazon is een geweldige manier om de kwaliteit te verbeteren en is een onderdeel van het onderhoud van grasgras dat nodig is om een dikke, weelderige graszoden te hebben.

Het schema voor het bemesten van uw gazon hangt af van het soort gras dat u heeft, maar onthoud dat er constante toewijding aan elke routine nodig is om succes van jaar na jaar te garanderen. Veel gazonverzorgingsprofessionals stellen dat grassen in het koele seizoen in het najaar met slechts één bemestingstoepassing per jaar rond kunnen komen. Gazonmeststoffen met langzame afgifte breken hun voedingsstoffen over een langere periode af, zodat u langer kunt wachten tussen toepassingen. Breng gazonmest in het late voorjaar eenmaal aan tussen april en juni, 6 tot 8 weken na de vroege voorjaarsvoeding.

Het aanbrengen van kunstmest op droog gras zorgt ook voor een grotere kans dat de meststof naar de grond glijdt in plaats van aan de grassprieten te plakken. Zoals eerder vermeld, raadt Turnbull aan om uw gazon in de meeste regio's de eerste voeding van kunstmest te geven in het voorjaar van half tot eind april zodra de bodemtemperatuur 55º Fahrenheit bereikt. Het voeren van uw gras met een regelmatige dosis gazonmest helpt het de hele zomer gezond, sterk en groen te blijven, zodat u er zoveel mogelijk van kunt genieten. Om een nauwkeurigere tijd te bepalen, bent u van plan om gazonmest toe te voegen tussen zes en acht weken na uw voeding in het late voorjaar.

Helaas houden de meeste huiseigenaren zich niet bezig met gazonbemesting, omdat ze gewoon niet weten welke producten ze moeten gebruiken, of hoe en wanneer ze ze moeten toepassen. Om ervoor te zorgen dat uw bestaande gazon er het hele jaar door op zijn best uitziet, kiest u een bemestingsplan dat voldoet aan de veranderende seizoensbehoeften. Het voeren van uw gras in het voorjaar met gazonmest zorgt voor een boost van voedingsstoffen om het groeiseizoen te starten. .

Leave a Comment

Required fields are marked *