Waarom gazonmest gebruiken?

Het gebruik van kunstmest versterkt je graswortels zodat ze snel meer water kunnen opnemen dan ongezonde wortels. Dit verstevigt uw grond en verkleint de kans op waterpoeling om rommelige modderplassen en kale plekken te vormen. Meststoffen zijn belangrijk bij de gazonverzorging omdat ze de grond aanvullen met de benodigde voedingsstoffen. Over het algemeen moet u uw gazon minstens twee keer per jaar bemesten om een goede algehele gezondheid te garanderen en uw gras er groenst uit te laten zien.

Maar als u op het verkeerde moment bemest of uw gazon te veel behandelt, kunt u de groei van onkruid stimuleren of mogelijk het gras verbranden. Door eerst rond de omtrek te voeren, kunt u de rest van het gazon bemesten zonder dat u zich zorgen hoeft te maken dat u een van de randen mist. Maar weet je waarom? Het verspreiden van bemestingszaad over uw gazon om de paar maanden heeft veel voordelen. De allerbeste tijd voor gazonbemesting is in het voorjaar, wanneer de bodemtemperatuur niet de luchttemperatuur 55º Fahrenheit bereikt.

Hieronder vindt u een tabel waarin wordt beschreven wanneer en hoeveel stikstof wordt aanbevolen voor gevestigde gazons op basis van de hoeveelheid onderhoud die nodig is voor het gazon. Als uw gazon al veel fosfor bevat, hoeft u niet meer toe te voegen en kunt u kiezen voor een fosforvrije meststof. Zoals eerder vermeld, raadt Turnbull aan om uw gazon in de meeste regio's in het voorjaar van half tot eind april voor het eerst kunstmest te geven zodra de bodemtemperatuur 55º Fahrenheit bereikt. Bijna alle gazonmeststoffen bevatten een of meer van de drie belangrijkste voedingsstoffen die nodig zijn voor de optimale groei van een gazon.

Als u een gloednieuw gazon zaait, is het het beste om uw grond te bemesten met startmest voordat u zaad verspreidt. Hierdoor blijft uw gazon een tekort aan voedingsstoffen achter, waardoor u een ongezond gazon krijgt dat vatbaar is voor ziekten. Ze vereisen ook meer toepassingen dan korrelig en er is een grotere kans om uw gazon „te verbranden met te veel kunstmest”. Door de beste gazonmeststof te vinden, kunt u weelderig groen gras behouden dat een uitnodigende achtergrond is voor elke activiteit.

Het schema voor het bemesten van uw gazon hangt af van het soort gras dat u heeft, maar onthoud dat er constante toewijding aan elke routine nodig is om succes van jaar na jaar te garanderen. Dit maakt het aanbrengen langs de omtrek van het gazon eenvoudig door de helft van de spreidstroom af te sluiten, zodat het product alleen op het gazon wordt aangebracht en niet op niet-gazongebieden zoals de oprit, trottoir of landschapsarchitectuur. Naast factoren zoals grastype of klimaat, heeft uw specifieke gazon mogelijk meer of minder kunstmesttoepassingen nodig dan uw buren. Gazonmeststoffen met langzame afgifte breken hun voedingsstoffen gedurende een langere periode af, zodat u langer kunt wachten tussen toepassingen.

Leave a Comment

Required fields are marked *