Welke gazonmeststof moet worden gebruikt?

Een gezond, groen gazon is een genot om met blote voeten in te zinken en vormt een aanvulling op het landschap. De beste meststof voor gras bevordert gezonde grasmat en minimaliseert onkruid- en plaagproblemen met een dikke mat die bestand is tegen deze problemen. Er zijn veel soorten gazonmest op de markt, of u kunt methoden van eigen bodem gebruiken om de kracht van uw gras te vergroten. Het kiezen van het juiste voedsel voor gazons begint met het begrijpen van het aantal grasmeststoffen en het kennen van uw grond- en graszodetype.

In het vroege voorjaar wordt het gebruik van een stikstofrijke meststof aanbevolen om een krachtige groei te garanderen. In de herfst kunt u het beste een kaliumrijke meststof gebruiken om het gazon voor te bereiden voordat de winter aanbreekt. Koop The Andersons Innova Organic Fertilizer bij Amazon, A. Breng in het voorjaar net genoeg kunstmest aan om uw gazon groen te maken.

Ongeveer de helft van de normale hoeveelheid is voldoende. Zelfs zonder kunstmest groeit uw gazon van nature snel zodra de temperatuur constant hoger wordt. Is het je ooit opgevallen dat gras het snelst groeit in het late voorjaar en de vroege zomer? Waarom zou je op dit moment nog meer groei bevorderen door te bemesten? De pH-waarden van de bodem boven 7,5 vereisen bodemzwavel of een gazonmeststof die zwavel bevat om de pH te verlagen. Als uw gazon al veel fosfor bevat, hoeft u niet meer toe te voegen en kunt u kiezen voor een fosforvrije meststof.

Zoals eerder vermeld, raadt Turnbull aan om uw gazon in de meeste regio's in het voorjaar van half tot eind april voor het eerst kunstmest te geven zodra de bodemtemperatuur 55º Fahrenheit bereikt. We wilden het lawaai doorbreken en gazonvoedsel aanbevelen dat in grote lijnen nuttig zou zijn voor het breedste scala aan gazons, waaronder grassen voor warm en koel seizoen en zuurminnende gazons. Wanneer u een uitzendstrooier gebruikt, schakelt u het zijscherm in, dat het zwad (het gebied waar de toepassing wordt uitgezonden) van 180° naar 90° brengt, om ervoor te zorgen dat gazonvoedselkorrels op het gazon blijven en niet in tuinbedden, opritten en trottoirs. Met de wisseling van seizoenen veranderen de behoeften van uw gazon, dus u moet verschillende soorten meststoffen kiezen.

Hoewel fosfor een belangrijke voedingsstof is die alle planten nodig hebben om te overleven, hebben studies aangetoond dat het gebruik van fosfor in gazonmeststoffen kan bijdragen aan onnodige afvoer naar waterwegen. Andere factoren om te kiezen welk type gazonmeststof u wilt gebruiken, zijn grasvariëteiten voor warm of koel seizoen, pH van de bodem, of u nu de voorkeur geeft aan organische of synthetische formules, en de timing om uw gras in uw zone te voeren. Eindelijk, als je klaar bent met het bemesten van je gazon, giet je eventuele overgebleven kunstmest uit de strooier en terug in de originele zak. Milorganite is een nietje in de gazonmestindustrie sinds het oorspronkelijk werd uitgebracht in de jaren 1920.

In de meeste delen van het land betekent dit dat de eerste toepassing van gazonmest ongeveer half april moet plaatsvinden. Hoewel kunstmest een waardevol hulpmiddel kan zijn om een gazon gezond, dicht en mooi te houden, kan het ook milieuproblemen veroorzaken als het niet op verantwoorde wijze wordt gebruikt. Dus om ons te helpen adviseren over de juiste manier om een gazon te bemesten, hebben we contact opgenomen met Jeff Turnbull, president van LCS Lawn Service in the Twin Cities.

Leave a Comment

Required fields are marked *