Hoe lang na granulaire gazonbehandeling is het veilig voor huisdieren?

Fabrikanten van korrelvormige meststoffen dringen er in het algemeen bij eigenaren van gezelschapsdieren op aan om 24 uur toe te staan voordat dieren en mensen weer op het. Een van de gemakkelijkste meststoffen om correct en gelijkmatig aan te brengen, is het korreltype. Terwijl je de kleine pellets verspreidt, zijn ze gemakkelijk zichtbaar over de grassprieten. Een stevige watergift over het hele gazon dwingt de meststof naar beneden in de grond.

Laat huisdieren terug op het gazon nadat 24 uur zijn verstreken vanaf de laatste keer dat u korrels op de grassprieten zag. Een hele dag laat de meststof diep in de grond doordringen en zorgt voor verdampingstijd voor het water. Net als kinderen houden honden en andere huisdieren ook van spelen en rennen door het gras. Maar na het bemesten is het ook de beste gewoonte om het gebruik van het gazon 24-72 uur te beperken.

Ze zijn veel dichter bij de grond en zijn vatbaar voor graven in de grond, wat betekent dat ze eerder worden blootgesteld aan herbiciden en insecticiden. Met de toename van huisdierallergieën in de afgelopen jaren, neem dan contact op met uw dierenarts als u zich zorgen maakt over een van de producten die op uw gazon worden aangebracht. Het soort meststof dat wordt gebruikt, speelt een grote rol in hoe lang u moet wachten voordat u uw huisdier weer in uw tuin laat. Als de meststof in pelletvorm wordt geleverd, moet u minstens een volledige dag wachten voordat u uw huisdier het gebied binnenlaat.

De pellets nemen niet zo gemakkelijk op als een vloeibare meststof. Vloeistof absorbeert daarentegen sneller, zodat huisdieren weer op de tuin kunnen worden gelaten zodra duidelijk is dat de meststof wordt opgenomen. Huisdieren mogen na het aanbrengen van kunstmest twee dagen niet op het gazon worden toegestaan. Als uw huisdier de badkamer op uw gazon gebruikt, neem hem dan mee voor een wandeling elders naar een stuk land in openbare handen, zodat ze hun zaken kunnen doen.

Houd je hond uit de buurt van behandelde gazons. Wanneer u uw gazon behandelt met chemicaliën, houdt u uw huisdieren en kinderen ongeveer twee dagen uit de buurt van de tuin of totdat het volledig is opgenomen. Was altijd het onderlichaam van het huisdier, ervan uitgaande dat het in contact kwam met het behandelde gras. Hoewel de meeste gazonmeststoffen aangeven dat ze veilig zijn als ze eenmaal droog zijn, kan uw hond nog steeds worden beïnvloed door het eten of likken van het gras, of zijn voeten en buik.

Het bemesten van uw gazon is een belangrijke taak, maar het is er een die veilig kan worden uitgevoerd met een paar eenvoudige stappen. We willen hen (en ons) een prachtig groen gazon geven om in te spelen, maar maken ons vaak zorgen over de veiligheid van kinderen en huisdieren en de effecten van gazononderhoud. Als uw huisdier een hond is, houd hem dan minstens twee tot drie dagen na de gazonbehandeling uit de buurt van het gazon. Met vloeibare toepassing kunt u de meststof op het gazon niet zien om vol vertrouwen te zeggen dat deze volledig is opgenomen.

Het wordt over het algemeen aanbevolen om ongeveer 24-72 uur te wachten na het aanbrengen van kunstmest voordat u uw kinderen weer het gras op laat gaan en om er ook voor te zorgen dat uw gazon goed wordt bewaterd voordat de kinderen weer in het gras gaan spelen. Het is echter van het grootste belang om te weten wanneer u uw hond weer op het gazon kunt laten na het gebruik van bemestingsproducten. Als het u nog meer vertrouwen geeft in de veiligheid, kunt u wachten tot het gazon is bewaterd en vervolgens is gedroogd voordat u het gazon gebruikt. De lente brengt echter de mogelijkheid van ziekte voor huisdieren met zich mee, omdat gazonbemesting in deze tijd van het jaar een veel voorkomende klus is.

Je gazon een goede hoeveelheid hydratatie geven is niet alleen nodig voor het gras, het helpt ook dat de meststof wordt opgenomen door de graswortels. Houd ook kinderen en huisdieren in de gaten totdat ze gewend zijn geraakt aan kunstmest die in het gazon aanwezig is. Het gebruik van vloeibare mest op een gazon heeft het voordeel dat de grond de voedingsstoffen sneller kan opnemen dan een korrelige meststof, maar het bepalen van de grasveiligheid na het aanbrengen is lastig. Als u zich nog steeds zorgen maakt over de zichtbare mestkorrels in het gazon, volgt u de aanbevelingen voor water geven en wacht u de toegewezen 24 uur aan en geeft u de meststof vervolgens water in de grond.

Het verkrijgen van een weelderig, groen gazon vergt veel routineonderhoud en werk, waaronder regelmatige bemesting en onkruidbestrijdingsbehandelingen. Volg de aanwijzingen op de verpakking voor het aanbrengen en het besproeien van het gazon en wacht vervolgens tot het gazon volledig is opgedroogd voordat huisdieren of mensen de omgeving kunnen verkennen. .

Leave a Comment

Required fields are marked *