Hoe vaak moet een gazon worden onderhouden?

De snelheid van grasgroei en de gewenste hoogte van uw gazon bepalen hoe vaak u moet maaien. Doorgaans zou één keer per week maaien tijdens het groeiseizoen voldoende moeten zijn om uw gazon gezond te houden. De rest van de tijd kunt u de snijfrequentie verlagen tot om de week, indien nodig. Het hebben van een schema voor het maaien van uw gazon stimuleert uw gras om gezond en groen te zijn.

Tijdens het groeiseizoen wilt u uw gras vaker maaien, waarbij het gemiddelde ongeveer één keer per week is, afhankelijk van het soort gras. Huisgazons zijn minder inspannend om te onderhouden dan professionele grasmat. Atletische velden worden net zo vaak als eenmaal per dag gemaaid omdat ze erg kort worden gemaaid. Vanwege hun korte grasmat moeten ze vaker worden gemaaid, zodat ze niet meer dan ⅓ van het grasblad tegelijk maaien.

Tijdens piekgroei kan het maaien lelijke ramen of stapels nat maaisel achterlaten op uw gazonoppervlak. Door vaker te maaien, kunt u dit probleem voorkomen. U moet uw gazon trimmen wanneer het gras is gegroeid tot ongeveer 30 procent tot 50 procent boven de hoogte waarop het eerder was gemaaid. Als je grasmat op een hoogte van 2 inch wordt gehouden, maai dan opnieuw als het 3 inch bereikt.

Als de grasmat tot 5 inch hoog is geworden, moet u het maaien een paar keer herhalen, waarbij u bij elke stek slechts een deel van de groei neemt. Te veel tegelijk opstijgen zorgt alleen maar voor meer maaisel dat het resterende gras kan verduisteren en verzwakken door te veel actieve bladeren te verwijderen. Kort maaisel filtert naar beneden tussen de resterende bladeren en ontbindt snel. Begin elk voorjaar met het maaien van het gazon voordat het groen wordt en begint te groeien.

Het afknippen van de oude dode punten geeft het gazon zijn aanwijzing om te beginnen met groeien. Hoe eerder u het gazon laat groeien, hoe beter u het onkruid kunt verdringen voordat het begint. Bovendien hebben tests aangetoond dat het gazon tot lengtes van 2½-3″ laat groeien, het aantal onkruid in het gazon vermindert door de hoeveelheid zonlicht die de onkruidzaden bereikt te verminderen. Zorg ervoor dat u uw maaigrashulpmiddelen, zoals een duwgrasmaaier of een zitgrasmaaier, onderhoudt om ervoor te zorgen dat de messen scherp zijn.

Sommige mensen houden van een superkort gazon zoals een putting green, maar om dit te doen, is zowel een specifieke grassoort nodig als veel extra zorg besteed aan bemesting en ander onderhoud. Een ietwat oneffen gazon lijkt misschien geen probleem en na verloop van tijd kan elk gazon oneffen plekken ontwikkelen. Ik vond het nuttig toen je zei dat je je gazon minstens één keer per week moet laten maaien om een mooi gazon te krijgen.

Leave a Comment

Required fields are marked *