Hoe lang duurt het om 1 hectare te maaien?

Duwmaaier Ze hebben een gemiddelde snelheid van 3 MPH. Je hebt misschien gehoord van een algemene duimregel. Ze kunnen zoiets doen - 5 uur voor een hectare of een middag voor de helft daarvan. Als u uw gazon regelmatig maait, moet u weten dat het antwoord op bovenstaande vraag nooit zo eenvoudig is.

Met die formule zou het maaien van 12 hectare gazon ongeveer 22 uur moeten duren met een duwmaaier. Met de juiste nuldraaimaaier, bij voorkeur een met de grootst mogelijke zwad messen, zou u de klus in tweeën moeten kunnen voltooien. Wat je zoekt is een 72-inch Zero Turn. Waar de commerciële maaier misschien acht tot tien km/u gaat, maar een consumentenmaaier twee tot vier km/u kon rijden.

Grote, commerciële ZTR-maaiers kunnen nog sneller gaan en hebben bredere dekken, waardoor hun snijtijd aanzienlijk korter wordt. Uitrusting - Commerciële maaiers gaan over het algemeen sneller dan maaiers van consumentenkwaliteit, dus professionele tuinarchitecten hebben hier automatisch een voordeel. Of u nu een professionele tuinarchitect bent die op zoek is naar een offerte voor klanten of een huiseigenaar die beslist wat voor soort apparatuur u moet kopen voor het maaien van uw gazon, u vraagt zich waarschijnlijk af wat het antwoord op deze vraag is. Verdeel eerst uw hele gazon in rijstroken door de lengte van het gazon te delen door de breedte van uw maaidek.

Een van de meest gebruikelijke en efficiënte manieren om gazons te maaien is in een rijpatroon, waarbij u het gazon in meerdere rijstroken verdeelt. Als alle gazons perfect vlakke, lange rechthoeken waren, hoeft u geen rekening te houden met „efficiëntie” bij het schatten van de tijd die nodig is om een gazon te maaien. De tijd die nodig is om een gazon te maaien, wordt bepaald door verschillende factoren, waaronder de grootte van het gazon, de grootte van de maaier, snelheid die de maaier beweegt en gazonomstandigheden zoals heuvels of obstakels. Voor degenen met een echt groot pand of die te maken hebben met commercieel land, is de enige verstandige optie een zitmaaier, opdat u niet wilt dat de klus zo lang duurt dat het gras dat u maait opnieuw begint te groeien voordat u zelfs maar klaar bent.

Leave a Comment

Required fields are marked *