Wanneer gazonbemesting?

Breng een keer herfstgazonmest aan tussen augustus en november, vlak voor de winter, 6 tot 8 weken na de zomervoeding. Alle gazons hebben kunstmest nodig in het vroege voorjaar, wanneer het gras groen begint te worden. Uw bemestingsschema voor de rest van het seizoen is afhankelijk van het soort gras in uw gazon, het type meststof dat u gebruikt en uw klimaat. Het meeste gazonzaad is een mengsel van verschillende soorten grassen, en zowel lente- als herfstbemesting is geschikt.

De allerbeste tijd voor gazonbemesting is in het voorjaar, wanneer de bodemtemperatuur niet de luchttemperatuur 55º Fahrenheit bereikt. Je weet wanneer de grond opwarmt tot 55º omdat de seringen beginnen te bloeien en het gras begint te groeien. De meeste mensen passen in het voorjaar een dosis gazonmest toe, gevolgd door nog een of twee toepassingen tijdens het groeiseizoen. Als u uw gazon gaat bemesten, doe het dan niet te vroeg in het seizoen.

De beste tijd voor die eerste toepassing is het late voorjaar, net zoals het groene gras gretig begint te groeien. In het vroege voorjaar steekt het gras energie in de wortelontwikkeling. Als je te vroeg kunstmest aanbrengt, zal het de energie van de plant te snel afleiden naar bladontwikkeling. De lente betekent meer daglicht en warmere temperaturen.

Na een koude winter is dit het weer waar je gras naar hunkert. Als u niet zeker weet wanneer u uw eerste voeding precies moet leggen, kunt u deze baseren op de temperatuur. Idealiter zou de grond rond de 55 graden Fahrenheit moeten zijn. Afhankelijk van waar u woont, is maart tot april de beste tijd om uw gazon te bemesten.

Het is ook het beste als uw tuin een paar dagen voordat u de meststof wilt aanbrengen water krijgt, of dat nu door regen of een sproeier komt. Controleer altijd onkruid%26 voeretiketten voor uw specifieke grastype en volg de instructies zorgvuldig op. Onkruid %26 voeders zijn het meest effectief als onkruid jong en klein is. Voor het beste resultaat, breng het product in de vroege ochtend aan wanneer het gras nat is van dauw en er geen regen wordt voorspeld gedurende één tot twee dagen.

Bijna alle gazonmeststoffen bevatten een of meer van de drie belangrijkste voedingsstoffen die nodig zijn voor de optimale groei van een gazon. De voedingsstoffen Stikstof (N), Fosfor (P) en Kalium (K) worden het meest aangetroffen in grasmest. Ze zijn niet alleen belangrijk voor de groei van planten, maar ze zijn meestal ook het meest gebrekkig aan natuurlijke bodems. Elke voedingsstof dient een ander doel om de ideale plantengroei te bevorderen.

Helaas houden de meeste huiseigenaren zich niet bezig met gazonbemesting, omdat ze gewoon niet weten welke producten ze moeten gebruiken, of hoe en wanneer ze ze moeten toepassen. Er zijn goede aanwijzingen dat fosfor en stikstof uit gazon- en landbouwmeststoffen beken, rivieren en grondwatervoorraden vervuilen, waardoor een dringend milieuprobleem ontstaat. Het beste is dat u uw tijd niet hoeft te verspillen aan het uitzoeken van kunstmestlabels en -hoeveelheden voor uw gazon. Door deze tips voor gazonbemesting te volgen, kunt u uw gras op het hoogtepunt van prestaties, schoonheid en gezondheid houden.

De reden dat u zoveel soorten kunstmest zult zien, weerspiegelt de talrijke combinaties van voedingsstoffen die individuele gazons nodig hebben om een gezonde groei te behouden. Om een prachtig gazon te laten groeien waar u trots op zult zijn, moet u een goed onderhoudsschema opstellen met bemesting. Bovendien, als uw gras vergeling, lichtgroene kleur heeft of niet groeit, is het misschien tijd om wat gazonmest aan te brengen. Zolang u het niet overdrijft en bemesting vermijdt in het heetste deel van de zomer, moet uw gazon gedijen.

Met Pennington UltraGreen Winterizer Plus Weed %26 Feed Fertilizer 22-0-14 kunt u uw noordelijke of zuidelijke gazonvoedingsstoffen voeden die essentieel zijn voor de wintervoorbereiding en lentegroen en breedbladig onkruid doden. Zoals eerder vermeld, raadt Turnbull aan om uw gazon in de meeste regio's de eerste voeding van kunstmest te geven in het voorjaar van half tot eind april zodra de bodemtemperatuur 55º Fahrenheit bereikt. Als u een gloednieuw gazon zaait, is het het beste om uw grond te bemesten met startmest voordat u zaad verspreidt. Of u al dan niet kunstmest op een gazon moet gebruiken, hangt af van waar u staat op het gebied van biologische of chemische tuinpraktijken met een lage impact op chemisch tuinieren.

Maar met Pennington UltraGreen Starter Fertilizer 22-23-4 krijgt u een ideale verhouding stikstof, fosfor en kalium, plus andere essentiële gazonvoedingsstoffen, waaronder ijzer voor diepgroene kleur. Niet alleen zijn de experts van hun technicus op het gebied van gazononderhoud, maar ze bieden ook de gelokaliseerde service die uw gazon nodig heeft. .

Leave a Comment

Required fields are marked *