Wat is een goede meststof om in het voorjaar neer te leggen?

Breng in het voorjaar een 20-5-10 kunstmestmix aan. Pas op dat u niet vroeg aanbrengt, want kunstmest kan gemakkelijk kwetsbaar gras verbranden. Houd er rekening mee dat er nog andere dingen zijn die je kunt doen voordat het tijd is om te bemesten. Breng eind mei of begin juni, voordat de hitte van de zomer aanbreekt, wat stikstof met langzame afgifte aan.

De meeste mensen brengen in het voorjaar een dosis gazonmest toe, gevolgd door nog een of twee toepassingen tijdens het groeiseizoen. Als u uw gazon gaat bemesten, doe het dan niet te vroeg in het seizoen. De beste tijd voor die eerste toepassing is het late voorjaar, net zoals het groene gras gretig begint te groeien. In het vroege voorjaar steekt het gras energie in de wortelontwikkeling.

Als je te vroeg kunstmest aanbrengt, zal het de energie van de plant te snel afleiden naar bladontwikkeling. Als uw gazon het al slecht doet, kan deze meststof ook de situatie verhelpen en kunt u ze binnen een paar dagen helder laten gloeien. Deze meststof doet het broodnodige wortelversterkende werk voor uw gazon in het voorjaar en een gezonde wortelgeboorte gezonde grassen. Wees heel voorzichtig als je de meststof zelf mengt, want je wilt het niet overdrijven en je gazon verbranden.

Als u een meststof ziet die 20-5-10 is, betekent dit dat de meststof 20% stikstof, 5% fosfor en 10% kalium bevat. Het milieuvriendelijke karakter van deze meststof houdt de grond rond uw gazon ook veilig tegen chemische nawerkingen die de grond en zelfs de grasmat kunnen beschadigen. Dus om ons te helpen adviseren over de juiste manier om een gazon te bemesten, hebben we contact opgenomen met Jeff Turnbull, president van LCS Lawn Service in the Twin Cities. Dit is een meststof met langzame afgifte die rijk is aan stikstof, waardoor uw gazon drie maanden continu wordt gevoerd.

Voorjaarsbemesting beschermt uw gazon tegen onkruid en voorkomt dat ze groeien in het komende zomerseizoen. Hoewel bemesting geen eenmalige voedingsinspanning is om gazons beter te laten groeien, zijn de fundamenten belangrijk en zegt de wortel alles. De reden dat u de nul als het middelste getal voor het fosfaat ziet, is dat gazonmeststoffen doorgaans een 0 in het midden hebben. Veel huiseigenaren begrijpen niet dat het neerleggen van één bemestingstoepassing kan betekenen dat uw gazon maandenlang wordt behandeld.

Welke kunstmestoplossing u moet gebruiken, hangt af van waar u woont, welk type gras u kweekt en eventuele gazonproblemen die mogelijk aanwezig zijn. De vloeibare meststof bereikt snel de wortels van uw grasmat, en dat is de belangrijkste reden waarom u snel een goede gezonde gazongroei krijgt. Gazonmeststoffen met langzame afgifte breken hun voedingsstoffen gedurende een langere periode af, zodat u langer kunt wachten tussen toepassingen. De formule die wordt gebruikt bij het maken van deze meststof is vrij van chemicaliën op basis van zout, wat duidelijk betekent dat er geen kans is om uw gazon te verbranden.

Gazonverzorgingsbedrijven zoals TruGreen hebben toegang tot krachtigere meststoffen die voor huiseigenaren moeilijker te krijgen zijn zonder een aanvraagvergunning.

Leave a Comment

Required fields are marked *