Wanneer gazonmest aanbrengen?

Breng een keer herfstgazonmest aan tussen augustus en november, vlak voor de winter, 6 tot 8 weken na de zomervoeding. Hoe gazonmest te gebruiken · Tips voor het verzorgen van zomergazons · Graszaad Breng een keer herfstgazonmeststof aan tussen augustus en november, vlak voor de winter toeslaat, 6 tot 8 weken na de zomervoeding. De meeste mensen passen in het voorjaar een dosis gazonmest toe, gevolgd door nog een of twee toepassingen tijdens het groeiseizoen. Als u uw gazon gaat bemesten, doe het dan niet te vroeg in het seizoen.

De beste tijd voor die eerste toepassing is het late voorjaar, net zoals het groene gras gretig begint te groeien. In het vroege voorjaar steekt het gras energie in de wortelontwikkeling. Als je te vroeg kunstmest aanbrengt, zal het de energie van de plant te snel afleiden naar bladontwikkeling. De allerbeste tijd voor gazonbemesting is in het voorjaar, wanneer de bodemtemperatuur niet de luchttemperatuur 55º Fahrenheit bereikt.

Je weet wanneer de grond opwarmt tot 55º omdat de seringen beginnen te bloeien en het gras begint te groeien. Alle gazons hebben kunstmest nodig in het vroege voorjaar, wanneer het gras groen begint te worden. Uw bemestingsschema voor de rest van het seizoen is afhankelijk van het soort gras in uw gazon, het type meststof dat u gebruikt en uw klimaat. Het meeste gazonzaad is een mengsel van verschillende soorten grassen, en zowel lente- als herfstbemesting is geschikt.

Warme seizoensgrassen, zoals Bermudagras, St. Augustinus, zoysia, duizendpoot en buffelgras moeten in het voorjaar worden bemest. Probeer, afhankelijk van de hoeveelheid water die uw gras krijgt, uw meststof elke 6-8 weken opnieuw aan te brengen. Houd je gras goed in de gaten.

Als het er dik en groen uitziet, kun je waarschijnlijk de voeding overslaan. Als het er bruin of zwart uit begint te zien, geef je gazon wat TLC. Controleer altijd onkruid%26 voeretiketten voor uw specifieke grastype en volg de instructies zorgvuldig op. Onkruid %26 voeders zijn het meest effectief als onkruid jong en klein is.

Voor het beste resultaat, breng het product in de vroege ochtend aan wanneer het gras nat is van dauw en er geen regen wordt voorspeld gedurende één tot twee dagen. Als u uw gazon groener en gezonder wilt maken, is een product als The Andersons 16-0-8 Fertilizer with Humic DG geweldig voor u. Ze zijn veiliger in gebruik en beschadigen uw gazon niet zoals sommige conventionele meststoffen, vooral tijdens de hete zomermaanden. Als uw schema voor gazonbemesting twee keer per jaar is, pas dan de tweede toepassing ongeveer half oktober toe.

Maar met Pennington UltraGreen Starter Fertilizer 22-23-4 krijgt u een ideale verhouding stikstof, fosfor en kalium, plus andere essentiële gazonvoedingsstoffen, waaronder ijzer voor diepgroene kleur. In het voorjaar en de zomer mogen de meesten alle meststoffen weglaten en vertrouwen op de stikstof uit gemaaid gras om hun gazon te voeden. Meststof kan een waardevol hulpmiddel zijn om een gazon gezond, dicht en er geweldig uit te laten zien, maar het kan ook milieuproblemen veroorzaken als het niet op verantwoorde wijze wordt gebruikt. Zoals eerder vermeld, raadt Turnbull aan om uw gazon in de meeste regio's de eerste voeding van kunstmest te geven in het voorjaar van half tot eind april zodra de bodemtemperatuur 55º Fahrenheit bereikt.

Ze denken dat het kleine beetje kunstmest dat van je gazon en op straat wordt afgewassen er niet toe doet. Begrijpen wanneer en hoe u uw gazon moet bemesten, kan u en uw gras helpen zich te onderscheiden van de rest. Organische meststoffen worden steeds populairder bij gazonbezitters vanwege het idee dat ze milieuvriendelijker zijn. PH-waarden in de bodem boven 7,5 vereisen bodemzwavel of een gazonmeststof die zwavel bevat om de pH te verlagen.

Om ervoor te zorgen dat uw bestaande gazon er het hele jaar door op zijn best uitziet, kiest u een bemestingsplan dat voldoet aan de veranderende seizoensbehoeften. Breng een keer zomergazonmeststof aan tussen juni en augustus, 6 tot 8 weken na de late voorjaarsvoeding. Het aanbrengen van te veel kunstmest op uw gazon kan ervoor zorgen dat de stikstof- en zoutniveaus in de grond zich ophopen, wat de wortelstructuur van uw grasmat kan beschadigen of het gras kan doden. Als u een gloednieuw gazon zaait, is het het beste om uw grond te bemesten met startmest voordat u zaad verspreidt.

De meeste gazonexperts bevelen een milde dosis van een meststofformulering voor grasbouwers aan in het begin tot midden van de herfst, terwijl de grasmat nog enkele weken actieve groei heeft vóór de rustperiode. .

Leave a Comment

Required fields are marked *